POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

INFORMATII GENERALE

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta un scop principal al meu, Lucian Radulescu, ca detinator si administrator al site-ului 1v.ro, cu sediul in Bucuresti, in special sub obligatia GDPR.

Prezenta pagina are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dvs cu caracter personal, in contextul utilizarii paginii de internet 1v.ro, numita in continuare „Site, Website, Site-ul”.

 

CATEGORIILE DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRATE

Prelucrare inseamna inclusiv colectarea lor. In principal datele colectate dupa cum urmeaza vor fi afisate pe site pentru indeplinirea scopului acestuia cu acordul dvs dupa cum urmeaza.

Accesand acest site, urmatoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:
-IP-ul si browserul utilizat.

In momentul in care trimiteti un mesaj utilizand pagina de „CONTACT” de pe acest site, urmatoarele date cu caracter personal sunt prelucrate:
-Nume de Contact.
-Adresa de email.

Daca veti trimite alte date cu caracter personal prin formularul de contact, din proprie initiativa, atunci si acestea vor fi colectate in adresa mea de email si pastrate o perioada de timp in scopul trimiterii mesajului.

Site-ul foloseste si diverse servicii aditionale pentru monitorizarea traficului si vanzari de tip marketing afiliat, dar acestea se fac prin intermediul unor fisiere tip cookie, a caror utilizare este descrisa in pagina Politica de cookies. In acest caz, eu nu prelucrez date personale de la vizitatori, ci doar vad concluzii statistice despre traficul de pe site.

In momentul in care un furnizor de servicii sau produse ma contacteaza prin intermediul aplicatiei WhatsApp in vederea listarii in paginile site-ului si doreste listarea afacerii sunt necesar de prelucrat urmatoarele categorii de date cu caracter personal.
-Numarul de telefon
-Imagini exemplificative ale afacerii
-Zona de lucru a afacerii in sine

 

SCOPURILE SI TEMEIURILE PRELUCRARII

Daca sunteti vizitator al Site-ului, eu prelucrez datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

IP-ul si browserul utilizat: doar le colectez, nu le prelucrez suplimentar in vreun fel.

Temei: colectarea lor se face automat la accesarea Site-ului de catre sistemul de operare al serverului pe care functioneaza Site-ul, fara nici un control din partea mea. Serverul genereaza un fisier tip log in care trece toate aceste date, impreuna cu momentul accesarii Site-ului. Daca nu doriti ca aceste date sa fie colectate, devine imposibila accesarea Site-ului. Google Analytics colecteaza IP-ul si browserul, dar le prezinta ca data statistice; eu nu am gasit posibilitatea de a le vedea individual pentru a le asocia unui utilizator anume.

Daca trimiteti un mesaj prin formularul de contact, eu prelucrez datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

-Nume de contact: este colectat, dar nu fac nimic cu el dincolo de a-l folosi ca metoda de adresare pentru a va raspunde.
-Adresa de email: este colectata si o utilizez pentru a va trimite raspuns solicitarii. In rest, nu fac nimic cu ea, nu o dau altora, nu va trimit emailuri fara va cere acordul, nu va inscriu pe liste de emailing.

Orice alte informatii trimise prin formularul de contact nu va sunt solicitate de catre vreunul din campurile aferente acestuia, deci trimiterea lor este din propria dvs initiativa, insa nu vor fi dezvaluite unei terte parti decat in cazul unei solicitari a organelor abilitate de control.

Daca sunteti furnizori de servicii care doriti listarea in paginile Site-ului, eu prelucrez datele dumneavoastra cu caracter personal astfel:

Numarul de telefon, Imaginea exemplificativa a afacerii si zona de lucru va fi afisat in pagina specifica anuntului pentru a indeplinii scopul site-ului

Orice alte date trimise cu caracter personal nu vor fi afisate in site insa simpla trimitere a acestora presupune prelucrarea sub forma de stocare temporara atat in dispozitivul personal cat si in serverele WhatsApp sau in mod de arhivare/back-up in cont personal.

 

DURATA PENTRU CARE VA PRELUCRAM DATELE

Ca principiu, eu voi prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat timp cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus.

 

DEZVALUIREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Cum spuneam anterior, nu dezvalui datele voastre personale niciunui tert si nici nu va inscriu fara voia voastra la newsletter-uri sau alte comunicari, singurele date afisate si prelucrate in scopul site-ului fiind cele trimise de catre furnizorii de servicii sau produse care doresc sa fie listati in site.

Probabil ca singura ocazie cu care as dezvalui cuiva datele personale ar fi daca incalcati Termenele si conditiile site-ului si daca mi le cere politia sau alta autoritate din domeniu.

 

STOCAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal ale vizitatorilor IP-ul, Browserul utilizat, Nume de contact, adresa email si o parte dintre datele personale ale furnizorilor de servicii cum ar fi Telefon contact, zona de lucru si imaginea exemplificativa sunt stocate pe serverele companiei CLAUSWEB, pe teritoril Romaniei, unde se afla toate fisierele site-ului si baza de date a acestuia. Puteti afla mai multe despre cum prelucreaza si securizeaza datele personale citind politica de confidentialitate ClausWeb

Eventualele backup-uri ale site-ului le stochez in propriul PC de acasa si online pe teritoriul Uniunii Europene.

 

TRANSFERUL DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal furnizate catre Site pot fi transferate in afara Romaniei, dar voi face acest lucru catre state din Uniunea Europeana.

Ca idee, daca voi muta in viitor hostingul Site-ului catre alt furnizor, voi alege unul cu data center cel mai probabil in Romania, dar sigur in Uniunea Europeana. Eventualele backup-uri tinute online vor fi tinute tot pe servere din Uniunea Europeana.

 

DREPTURILE DE CARE BENEFICIATI

In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

-Dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre Lucian Radulescu, conform celor descrise in prezentul document;
-Dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea administratorului Site-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
-Dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre administratorul Site-ului a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.
-Dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:
–acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
–in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
–in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
–in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
–in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
–datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.
Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, administratorul Site-ului sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice;

Dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care :
-Persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor;
-Prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;
-Operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau
persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decat cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
-Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre administratorul Site-ului catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;
-Dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos;
–In orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al administratorului Site-ului sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care administratorul Site-ului poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
–Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;
–Dreptul de a va adresa Autoritaţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.

Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, va rugam sa va adresati accesand formularul din pagina de contact.

Website-ul foloseste fisiere de tip cookie. Cititi si Politica de Cookie, Termeni si Conditii si Cum adaug/modific/sterg un anunt.