1V.RO

DAS SHOP CORPORATE

UPS SURSE NEINTRERUPTIBILE

ups, ups surse neintreruptibile, ups surse neintreruptibile de tensiune, ups surse neintreruptibile de alimentare, ups surse neintreruptibile de curent, ups pentru centrale termice, ups pentru sisteme telecom, ups sinus pur, ups sinus modificat, ups offline, ups online, ups line interactive, importator ups, distribuitor ups surse neintreruptile de tensiune, furnizor ups surse neintreruptile de alimentare, en gros ups surse neintreruptile de curent, magazin ups online, pret ups line interactive, ups industrial, ups profesional, producator ups sinus pur, vand ups offline, ups ieftine sinus modificat, fabrica ups calculatoare, forum ups sursa centrala termica, ups romania

 • SURSE DE TENSIUNE NEINTRERUPTIBILE – UPS

  UPS este prescurtarea denumirii Unintrreuptible Power Supply. Cunoscut ca si UPS sursa de tensiune neintreruptibila, UPS sursa de alimentare neintreruptibila, UPS sursa de curent neintreruptibila, acest echipament electronic are rolul de a oferii continuitate de funtionare al aparatelor electronice conectate la acesta atunci cand reteaua electrica principala utilizata se afla in stare de avarie. UPS-ul este folosit ca si sursa de tensiune de rezerva (backup) pentru o gama larga de aparate electronice.


  ALEGERE UPS

  Pentru alegerea unui UPS trebuie sa cunoastem detalii despre consumatorul pe care dorim sa-l protejam si sa-i oferim continuitatea de functionare de tip backup atunci cand reteaua electrica publica este in stare de avarie.


  FORMA UNDA IESIRE UPS

  O mare parte dintre echipamentele electrice pot fi alimentate de la un UPS care furnizeaza la iesire forma de unda modificata, insa sunt echipamente care pot functiona corespunzator doar cu unda sinusoidala pura, forma de unda modificata fiind diferita de cea furnizata de reteaua publica. Un astfel de aparat care nu functioneaza in parametri corespunzatori si poate aduce defectiuni UPS-ului (modul invertor) sau insusi aparatului folosit este centrala termica, frigiderul, sisteme care includ motoare, ventilatoare, transformatoare sau sisteme care prin constructie sunt proiectate sa functioneze corespunzator doar cu tipul de unda sinusoidala pura.


  PUTERE UPS

  In exprimarea puterii unui surse de tensiune neintreruptibile UPS se folosesc doua masuri VA: Volt-Amper puterea electromagnetica aparenta si W: Watt cantitatea de energie exprimata in Jouli dezvoltata in unitatea de timp secunda.
  Echipamentele electronice pe care dorim sa le protejam pot afisa ambele masuri in regim de consum sau doar una dintre acestea, insa cu toate acestea curentul de pornire poate fi mai mare necesitand pentru perioade scurte varfuri de consum mai mari decat cel inscriptionat. Si de acest aspect trebuie tinut cont in momentul achizitionarii unui UPS deoarece la pornire daca se atinge un varf mai mare decat sarcina maxima oferita UPS-ul se poate defecta sau poate intra in mod protectie, acesta neputand furniza cantitatea de energie necesara.
  Aparatele electronice care prezinta astfel de varfuri de consum pentru perioade scurte sunt aparte care includ un motor electric cum ar fi centralele termice, aparatele de aer conditionat, frigiderele.
  De asemeni pentru o delimitare corecta a sursei de alimentare neintreruptibile UPS trebuie tinut cont si de regimul de functionare asfel incat un aparat care consuma per ora o anumita cantitate de energie, aceasta sa nu fie calculata in sistem functionare/mentinere/stand by. Astfel de aparaturi electronice pot fi frigiderele, centrale termice, aparate de aer conditionat si alte echipamente construite special pentru un regim de functionare in acest sens. In acest caz delimitarea puterii necesare se va face in functie de componentele active din aparat care pot avea varfurile de consum si de modul in care acestea pornesc, impreuna sau fiecare separat la un interval de timp, astfel incat varfurile de consum sau consumul total sa nu depaseasca puterea maxima a sursei de alimentare neintreruptibila UPS.


  PERIOADA BACKUP UPS

  Perioada de Backup necesara pentru alimentarea unui echipament electronic cu ajutorul unui UPS este oferita de capacitatea acumulatorilor in raport cu tensiunea furnizata de catre acestia si consumul aparatului alimentat in sistem backup de catre UPS. De asemeni trebuie tinut cont de randamentul si eficienta UPS-ului (mod inverter) pentru raportul de transformare din curent continuu in curent alternativ, cat si de limitarile oferite de catre protectiile sursei de tensiune neintreruptibile UPS. Limitarea prin protectie in acest caz are menirea de a proteja acumulatorii prin oprirea furnizarii energiei atunci cand descarcarea depaseste un prag admis ca acumulatorul sa poata asigura un curent corespunzator procesului de transformare (DC-AC) sau necesar mentinere tensiune in acumulator astfel incat la reinceperea furnizarii de energie electrice din reteaua publica sa poata fi reincarcati pentru o functionare corespunzatoare urmatoarei avarii a retelei publice.
  Formula de calcul a autonomiei unui acumulator in functie de puterea consumatorului: T= AH÷(W÷V)
  [T – timp autonomie (ore), AH – capacitatea acumulatorului , V – tensiunea acumulatorului]


  FRECVENTA SI PERIOADA STARII DE AVARIE IN RETEAUA ELECTRICA PRINCIPALA

  Cat de des se intampla sa ramanem fara energie electrica oferita de reteaua principala si perioada avariei este un alt factor de delimitare pentru achizitionarea unui UPS. In acest caz trebuie tinut cont atat de capacitatea acumulatorilor cat si de curentul de incarcare al acestora incat daca penele de curent pot reprezenta chiar si cateva ore, aparatura electronica pe care dorim sa o alimentam cu ajutorul unei surse UPS sa ramana activa pana la revenirea energiei electrice. Pentru acest lucru avem nevoie ca sursa de alimentare neintreruptibila sa dispuna de un incarcator rapid si de acumulatori care permit acest procedeu de incaracare (Li-Ion, AGM, GEL sau alte tehnologii compatibile cu o incarcare rapida mai mare de 20% din capacitate).


  TIP UPS

  UPS Offline – Tensiunea si frecventa de intrare este si cea de iesire fara alte ajustari de corectare sau compensare. La detectarea intreruperii tensiunii de intrare sarcina este comutata pe acumulatorii proprii (mod invertor) pana la descarcarea acestora sau revenirea alimentarii de la reteaua publica de energie, de asemeni inceperea reincarcarii acumulatorilor imediat dupa revenirea alimentarii de la reteua publica de energie.
  – Avantaje: Cost redus
  – Dezavantaje: Timp de comutare aproximativ 4-10ms, nu ajusteaza sau compenseaza variatiile de tensiune si frecventa cand este alimentat din reteaua publica de energie

  UPS Line Interactive – Tensiunea de intrare este corectata si compensata (buck, boost) pentru iesire in mod AVR (automatic voltage regulator), insa la sesizarea iesirii din plaja acceptata de tensiune sarcina se transfera automat pe acumulatori (mod invertor). Incarcarea acumulatorilor incepe din nou imediat ce reteaua publica de energie revine in parametri minimi acceptati de catre UPS.
  – Avantaje: Circuitul AVR corecteza variatiile de tensiune din reteua publica de energie, tensiunea de iesire (mod retea) fiind cat mai apropiata de standard (200VAC, 208VAC, 220VAC, 230VAC, 240VAC) in functie de setarile echipamentului UPS si plaja admisa de tensiune.
  – Dezavantaje: Timp de comutare, nu ajusteaza frecventa de iesire

  UPS Online – Dubla Conversie – Acumulatorii sunt conectati permanent fiind solicitati pentru conversia curentului de intrare AC in DC si ulterior reconstruirea curentului de iesire AC sinus pur, fara a lasa trecerea variatiilor de tensiune si frecventa din reteaua publica de energie catre consumator.
  – Avantaje: Nu exista timp de comutare, grad de protectie ridicat
  – Dezavantaje: Consum de energie electrica permanent

 • DENUMIRI ALTERNATIVE: ups, ups surse neintreruptibile, ups surse neintreruptibile de tensiune, ups surse neintreruptibile de alimentare, ups surse neintreruptibile de curent, ups pentru centrale termice, ups pentru sisteme telecom, ups sinus pur, ups sinus modificat, ups offline, ups online, ups line interactive

 • CAUTARI FRECVENTE: pret ups, magazin ups, distribuitor ups, importator ups, furnizor ups surse neintreruptibile de alimentare, producator ups surse neintreruptibile de tensiune, en-gros ups sinus pur, ups sinus modificat ieftine, fabrica ups surse neintreruptibile de alimentare, forum ups surse neintreruptibile de tensiune, oferte ups sinus pur, promotii ups sinus modificat, discount ups surse neintreruptibile de alimentare, black friday ups surse neintreruptibile de tensiune, anunturi ups sinus pur, vand ups sinus modificat, discutii despre ups surse neintreruptibile de alimentare, alba ups surse neintreruptibile de tensiune, arad ups, arges ups surse neintreruptibile de alimentare, bacau ups sinus pur, bihor ups sinus modificat, bistrita nasaud ups, botosani ups surse neintreruptibile de tensiune, braila ups surse neintreruptibile de alimentare, brasov ups sinus pur, bucuresti ups, buzau ups sinus pur, calarasi ups sinus modificat, caras-severin ups surse neintreruptibile de tensiune, cluj ups, constanta ups, covasna ups surse neintreruptibile de alimentare, dambovita ups sinus pur, dolj ups surse neintreruptibile de tensiune, galati ups surse neintreruptibile de alimentare, giurgiu ups sinus pur, gorj ups sinus modificat, harghita ups, hunedoara ups sinus pur, ialomita ups surse neintreruptibile de tensiune, iasi ups surse neintreruptibile de alimentare, ilfov ups sinus pur, maramures ups sinus modificat, mehedinti ups, mures ups surse neintreruptibile de tensiune, neamt ups surse neintreruptibile de alimentare, olt ups sinus pur, prahova ups, salaj ups sinus modificat, satu mare ups sinus pur, sibiu ups, suceava ups surse neintreruptibile de tensiune, teleorman ups surse neintreruptibile de alimentare, timis ups, tulcea ups sinus pur, valcea ups sinus modificat, vaslui ups surse neintreruptibile de alimentare, vrancea ups surse neintreruptibile de tensiune, imagini ups surse neintreruptibile de tensiune, pareri pro si contra ups sinus pur, poze ups sinus modificat, reduceri ups surse neintreruptibile de alimentare, scheme ups surse neintreruptibile de tensiune, service ups sinus pur, voucher ups sinus modificat, ups romania

1V.RO designed by DAS - DYNAMIC ACTIVE SOLUTIONS SRL, CUI: RO28345450, Nr.Reg.Com: J40/4599/2011
CATEGORII
1V.RO
INFORMATII