SISTEME DE BACK-UP

SISTEME DE BACK-UP

Ce sunt sistemele de back-up ?

Pe scurt sunt sisteme secundare, sisteme de urgenta, sisteme care sunt folosite atunci cand linia de principala de tensiune este nefunctionala.

De ce avem nevoie de aceste sisteme de back-up ?

Daca ne gandim la penele de tensiune care apar in decursul unei perioade de timp este posibil sa nu vedem logica unui sistem de back-up insa daca analizam mai atent vom observa de la banalul iluminat pe care efectiv nu-l mai avem in timpul unei pene de curent pana la frigiderul plin de mancare care ramane fara alimentare sau si mai grav ale unor echipamente medicale necesare pentru sustinerea vietii.

Cum functioneaza sistemele de back-up ?

Principiul este simplu, dupa sesizarea lipsei liniei de alimentare principala cu teniune acestea pornesc automat iar la revenirea liniei principale se decupleaza automat sau sunt permanente in acelasi timp cu linia de alimentare principala. La al doilea sistem cel permanent cu linia principala rolul acestui sistem nu este doar de back-up, in el regasim si functii de compensare si corectie pentru parametri retelei, astfel spus este un sistem mai complex.