CIRCUITE ELECTRICE

CIRCUITE ELECTRICE
– Instalatii noi circuite electrice de iluminat sau pentru prize
– Reparati circuite electrice de iluminat sau pentru prize
– Echilibrarea consumatorilor pe circuitele electrice de priza sau de iluminat
– Montari doze conexiuni, doze aparat, intrerupatoare, prize

 

INSTALATII ELECTRICE NOI CIRCUITE ELECTRICE DE ILUMINAT SAU PENTRU PRIZE
Fie ca este vorba despre modernizarea unui imobil sau constructia instalatiei electrice de la zero solutiile sunt multiple incat in functie de ceea ce se doreste sa fie realizabil. Pentru efectuarea instalatiilor electrice noi de la zero este necesar de un proiect conform si respectat intocmai. Materialele de lucru se vor achizitiona impreuna cu beneficiarul dupa o constatare la fata locului incat sa determinam cea mai buna solutie potrivita cerintelor. In functie de proiect se poate lucra cu tevi pvc ingropate, tuburi riflate copex, materiale rezistente la flacara. De asemeni pe partea de circuite cablurile electrice pot avea proprietati ignifuge. Pentru efectuarea unor circuite noi de alimentare a consumatorilor cu puteri mai mari de 2Kw in imobilele care au deja o instalatie electrica ingropata si totul este finisat la alegerea beneficiarului se poate lucra aparent prin canal cablu sau in cazul in care se doreste efectuarea circuitelor electrice noi tot ingropate se vor face santuri in pereti pe care ulterior dupa montarea instalatiei va fi necesara o mana de zugrav sa readuca peretii la starea initiala.

 

REPARATII CIRCUITE ELECTRICE DE ILUMINAT SAU PENTRU PRIZE
Reparatiile pentru circuitele electrice de iluminat sau pentru prize se efectueaza dupa o constatare minutioasa a instalatiei si mai bine zis a partii de instalatie electrica care este nefunctionala. In functie de defectele pe care le gasim in instalatia electrica dupa constatare putem incepe cu acordul beneficiarului etapele de reparatie al circuitelor electrice. Defectele pot fi de natura unor scurturi electrice intre cablurile de pe acelasi traseu electric care pot survenii utilizarii unor aparate de putere mai mare care in timpul conectarii si utilizarii au carbonizat izolatia cablurilor electrice, imbatrininea cablurilor electrice este si acesta un defect frecvent intalnit, legaturi in doze defectuoase cu sanse mari de esec cum ar fi vechea instalatie din aluminiu legata fara piesa de mijlocire cu noua instalatie din cupru sau uneori avem de a face doar cu o priza in care legaturile s-au desfacut. In toate cazurile vom incepe cu terminalul adica priza sau soclul lampii incat sa eliminam cele mai mici cauze posibil iar ulterior vom trece prin dozele de legaturi incat daca este intradevar necesar sa ne apucam sa spargem un perete pentru a inlocui un circuit electric sa fim abslut sigur ca aceasta este ultim lucru pe care-l facem incat sa refacem corect instalatia electrica.

 

ECHILIBRAREA CONSUMATORILOR PE CIRCUITELE ELECTRICE DE PRIZA SAU ILUMINAT
Echilibrarea consumatorilor pe circuitele electrice se va face masurand fiecare consumator in parte si tot odata observand din circuitele electrice prin care alimentam consumatorii. Metoda de masurare este legata de tabloul electric acolo insumandu-se consumatorii pe fiecare siguranta in parte. Dupa constatarea puterii necesare pentru fiecare circuit putem propune solutiile aferente fie doar prin miscarea intr-o alta priza a unora dintre consumatori daca e posibil sau efectuarea de noi circuite electrice pentru anumiti consumatori care in configuratia actuala ar putea afecta instalatia electrica. De asemeni valabil si pentru circuitele electrice de iluminat acolo unde acestea sunt suprasolicitate.

 

MONTARI DOZE CONEXIUNI, DOZE APARAT, INTRERUPATOARE, PRIZE
La refacerea unui imobil sau constructia de la zero se iau in calcul de asemeni montarea unor alte doze de conexiuni, doze aparat pentru intrerupatoare si prize. Indiferent de situatia imobilului daca deja aveti instalatia electrica efectuata si au ramas de efectuat legaturile electrice in doze sau de montat intrerupatoarele si prizele acestea se vor face dupa o studiere minituioasa a circuitelor efectuate incat fiecare aparat sa fie asezat la pozitia lui.